BÖCKER

Annabelle

Bok 9 i min utmaning att försöka hinna med 100 böcker under 2018 blev med Annabelle av Lina Bengtsdotter, en av de böcker som är nominerade till Årets Bok 2018.

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

Efter första kapitlet så är jag redan fast. Gillar upplägget, språket och att den är spännande redan från start och hoppas att den ska hålla kvar mig hela vägen till slutet.

Det har vart lite dåligt med läsandet och lyssnandet de senaste veckorna, men nu är jag på gång igen. 🙂

SparaSpara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *