FAMILJ

Godis från Japan

När äldsta sonen till slut åkte iväg på sin efterlängtade resa till Japan passade jag på att be honom köpa med sig japanskt godis hem till sina yngsta syskon.

Jag satt in pengar på hans konto till godis och även lika mycket till honom själv att handla för till sig själv. Vet att han inte är mycket för godis så jag tror att hans peng blev någon figurin eller liknande av döma av de bilder han skickade under resans gång.

Ikväll så fick vi hem allt godis han köpt, och det är ett under att han fick med sig allt utan att behöva köpa sig en ny väska också.

Inte så lätt att förstå vad det var för innehåll i alla de roliga och färgglada förpackningarna, men äldsta dottern hittade snabbt en app som kunde hjälpa oss. Det var bara att fota förpackningen och få en svensk översättning så vi kunde tyda vad det var inne i de olika paketen och burkarna. Alla översättningar var inte helt perfekta, men tillräckligt bra så vi kunde få grepp på om vad det var vi åt i förväg.

  

Godast av det vi har smakat hittills var de här söta honungskakorna

Mest förvånad blev nog yngsta dottern när hon ivrigt öppnade den här söta burken med Hello Kitty på och upptäckte att det var nudelsoppa med tomatsmak. 😉

I morgon fortsätter provsmakningsfesten. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *