FAMILJ, RESOR

Helgtrip till Nyköping

I helgen var det dags för uppstart för innebandysäsongen för yngsta sonen med innebandycup i Nyköping. Tanken från början var att jag och båda döttrarna skulle åka med honom dit, titta på alla matcher, shoppa, sova på hotell och självklart njuta av hotellfrukost tillsammans. Yngsta sonen skulle sova på luftmadrass med laget i Bågskyttehallen inne i Nyköpings Arenor Rosvalla.

Tyvärr så blev yngsta dottern sjuk, så hon kunde inte följa med oss som planerat, utan hon fick stanna hemma med sin far.

Vi bodde på Sunlight Hotel & Spa centralt i Nyköping. Ett mycket annorlunda hotell som tidigare vart en gammal tvålfabrik från början av 1900-talet som byggts om till hotell.

 

Hotellets utsida och utsikten från vårt fönster var inte så ”hotellaktigt” och stämde inte alls överens utseendemässigt med insidan som i sin tur inte alls gick att jämför med hur det såg ut inne i vårt rum.

Inne i hotellet var det väldigt mycket saker och möbler i olika stilar och från olika tider. Mysigt, men rörigt är känslan vi fick.

Vårt standardrum var inte det mest flashiga vi sett, men sängarna var sköna och rummet var väldigt rymligt och ljudisolerat så vi var nöjda ändå.

En annan sak som var väldigt annorlunda med det här hotellet var att på samma våningsplan som vi bodde på (tredje våningen) fanns en utställning med gamla fina bilar. Mitt bland bilarna stod även rad efter rad med stolar då de hade många företag som hade sina konferenser på hotellet.

 

Stora plus var personalen, den stora parkeringen precis vid hotellet som ingick och frukosten som var väldigt god.

Lite kul var att namnet på hotellet fick oss båda att tänka på Sällskapsresan och Suntrip.

Hotellet får 3 stjärnor av 5 möjliga av oss.

Sonen och laget gjorde bra ifrån sig och hamnade i semifinal, där de till sist fick se sig besegrade av laget som vann alla sina matcher – förutom i finalen. Sonen bidrog med bra spel och en assist, hoppas att det är en försmak på hur säsongen kommer fortsätta.

Mellan matcherna så passade jag och äldsta dottern på att shoppa och strosa runt i Nyköping. Mellan två av matcherna på lördagen var det en paus på 5,5 timmar, så då gällde det att hitta på något att göra utanför hallen.

Bland annat så hittade vi en av Nyköpings stoltheter. Deras finaste träd 2016 😉

 

När vi kom hem på söndagskvällen möttes vi av hemgjorda grillade hamburgare och blåbärspaj samt blåbärsmuffins bakade av yngsta dottern på blåbär hon hade plockat själv. En bra avslutning på en bra helg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *